Mai multe persoane au aşteptat, marţi, câteva ore la Centrul de Vaccinare de la Mangalia deoarece nu mai existau doze din vaccinul anti-Covid-19, iar Direcţia de Sănătate Publică a trimis apoi peste 700 de astfel de doze, precizând că programările vor fi decalate, iar persoanele programate vor fi informate în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai multe persoane au mers marţi dimineaţă la Centrul de Vaccinare de la Mangalia să se vaccineze anti-Covid-19, dar cadrele medicale le-au informat că nu mai au vaccin. Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa a transmis printr-un comunicat de presă că stabilirea dozelor de vaccin se realizează pentru o perioadă de trei zile în baza programărilor existente în platforma electronocă de programare. 

“În ceea ce priveşte alocarea dozelor de vaccin, reiterăm că, potrivit procedurilor şi instrucţiunilor CNCAV, aduse la cunoştinţa DSP-urilor, a coordonatorilor centrelor de vaccinare şi a opiniei publice, stabilirea necesarului de doze se realizează pentru o perioadă de trei zile, în baza programărilor existente în platforma electronică de programare. La acest necesar, se adaugă numărul de doze pentru vaccinarea persoanelor din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, a persoanelor dializate, netransportabile şi a persoanelor fără adăpost”, a afirmat DSP Constanţa.

Direcţia de Sănătate Publică a mai precizat că situaţia de la Mangalia a fost determinată de schimbarea procedurilor de recepţie/transmisie a dozelor de vaccin şi că peste 700 de doze de vaccin au ajuns la acel centru de vaccinare.

“Situaţia apărută în această dimineaţă la Centrul de Vaccinare Mangalia a fost determinată de schimbarea procedurilor de recepţie / transmisie a dozelor de vaccin.738 de doze de vaccin au ajuns astăzi la Centrul de vaccinare din Mangalia. Totodată, STS trimite sms-uri persoanelor programate, în care sunt informate că programările se vor decala”, a transmis Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.