Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a transmis, vineri, că, în aproape şase luni, au fost evaluate şi s-au emis puncte de vedere pentru numai 6 lucrări de doctorat de la Academia de Poliţie, de aceea se impune o evaluare a modului de organizare a acestui proces.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Având în vedere demersul iniţiat de către conducerea Academiei de Poliţie şi concretizat prin hotărârea Consiliului de Administraţie nr. 40 din octombrie 2018, de a sesiza Comisia de Etică şi Deontologie Universitară pentru verificarea standardelor de etică specifice elaborării tezelor de doctorat, conducerea MAI a solicitat o informare din partea Academiei de Poliţie privind stadiul derulării acestui proces. Constatând că în aproape 6 luni au fost evaluate şi s-au emis puncte de vedere pentru numai 6 lucrări de doctorat, ministrul afacerilor interne consideră că se impune o evaluare a modului de organizare a acestui proces desfăşurat la nivelul Academiei de Poliţie”, a transmis, vineri, Ministerul Afacerilor Interne.

Sursa citată a precizat că, în conformitate cu informarea realizată de rectorul Academiei de Poliţie, Comisia de Etică şi Deontologie Universitară a fost sesizată pentru 60 de teze de doctorat susţinute din 2011 şi până în prezent. La acestea se adaugă şi tezele de doctorat aparţinând întregii conduceri a Academiei de Poliţie, pentru a se clarifica orice suspiciuni de plagiat faţă de aceştia.

”Evaluarea procesului de verificare a tezelor de doctorat se va desfăşura exclusiv din perspectiva organizării administrative a procesului, fără legătură cu analiza respectivelor teze de doctorat, această analiză a lucrărilor putând fi realizată numai de către organismele abilitate de legislaţia din domeniul învăţământului şi nu de către un organism de control al MAI. De asemenea, activitatea va urmări respectarea principiului autonomiei universitare”, a mai transmis MAI.

Conform prevederilor normative, Comisia de Etică şi Deontologie Universitară din cadrul Academiei de Poliţie îşi desfăşoară activitatea în baza Regulamentului Comisiei, aprobat prin Hotărârea Senatului Academiei din anul 2017.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan anunţa, în 30 mai 2018, că vor fi verificate toate lucrările de doctorat eleborate la Academia de Poliţie în perioada 2007-2011, iar pentru început vor fi verificate aproximativ 80 de lucrări de diplomă care aparţin unor angajaţi ai ministerului care primesc indemnizaţia pentru studii de doctorat. Ea a spus că nu pleacă de la premisa că aceste lucrări sunt plagiate, ci de la ideea că trebuie verificate pentru a înlătura suspiciunile apărute în spaţiul public.

În 28 octombrie 2018, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, anunţa că raportul final în ceea ce priveşte verificarea lucrărilor de doctorat eleborate la Academia de Poliţie va fi prezentat în data de 15 noiembrie, ceea ce nu s-a întâmplat.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.