Prima şedinţă a Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităţilor de organizare a referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei din zilele de 6 şi 7 octombrie 2018 a avut loc, miercuri, fiind condusă de ministrul de Interne, Carmen Dan. S-a stabilit că imprimarea buletinelor de vot va fi asigurată de către Regia Autonomă „Monitorul Oficial”, confecţionarea ştampilelor cu menţiunea „Votat” de către „Monetăria Statului”, iar confecţionarea timbrelor autocolante de către „Imprimeria Naţională”. Tipărirea buletinelor de vor se va finaliza în zilele următoare, fiind utilizate 72,5 tone de hârtie

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc, miercuri, prima şedinţă a Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităţilor de organizare a referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei din zilele de 6 şi 7 octombrie 2018.

Şedinţa a fost condusă de ministrul AfacerilorIinterne, Carmen Dan, în calitate de preşedinte al Comisiei.

”Spre deosebire de procesele electorale din ultimii ani, acest referendum se va desfăşura pe parcursul a două zile, ceea ce presupune eforturi suplimentare din partea tuturor celor angrenaţi în organizare. În plus, perioada pe care o avem la dispoziţie pentru pregătirile necesare este mai scurtă, ceea ce a presupus unele măsuri organizatorice specifice care să permită organizarea referendumului în bune condiţii, fără a afecta drepturile electorale ale cetăţenilor”, a subliniat ministrul Carmen Dan, citată în comunicat. 

Astfel, imprimarea buletinelor de vot va fi asigurată de către Regia Autonomă „Monitorul Oficial”, confecţionarea ştampilelor cu menţiunea „Votat” de către „Monetăria Statului”, iar confecţionarea timbrelor autocolante de către „Imprimeria Naţională”.

”Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale a pus la dispoziţia Regiei Autonome ”Monitorul Oficial” hârtia necesară, respectiv 72,5 tone, pentru imprimarea buletinelor de vot. Imprimarea buletinelor se va finaliza în următoarele zile”, se arată în document. 

În ceea ce priveşte confecţionarea ştampilelor cu menţiunea „Votat” şi confecţionarea timbrelor autocolante de către „Imprimeria Naţională”, ambele procese au fost deja începute.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, până la acest moment, toate activităţile stabilite prin Hotărâre a Guvernului privind aprobarea Programului calendaristic al referendumului naţional sunt în grafic. De asemenea, la nivelul MAI a fost elaborat Planul general de măsuri al MAI privind asigurarea ordinii şi siguranţei publice pe timpul desfăşurării referendumului naţional.

La şedinţă au participat reprezentanţi ai ministerelor şi ai celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale cu atribuţii în organizarea referendumului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.