Trei cetăţeni români, între care un minor, au fost repatriaţi din Yemen, a anunţat, marţi, Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Grupul a părăsit Republica Yemen luni, pe cale aeriană, pe ruta Aden – Amman - Istanbul – Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma demersurilor susţinute la nivelul Departamentului Consular al Ministerului Afacerilor Externe, la data de 3 martie 2020 au fost finalizate procedurile de repatriere din Republica Yemen, prin Regatul Haşemit al Iordaniei şi Republica Turcia, a unui grup format din 3 cetăţeni români, printre care un minor”, a anunţat, marţi, MAE.

Repatrierea s-a realizat cu sprijinul Ambasadelor României la Amman şi Cairo, al Consulatului General al României la Istanbul, al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie şi al consulului onorific al Republicii Yemen la Bucureşti.

Grupul format din cele 3 persoane a părăsit Republica Yemen la data de 2 martie 2020, pe cale aeriană, pe ruta Aden – Amman - Istanbul – Bucureşti.

”Pe durata perioadei în care s-au aflat în compania reprezentanţilor misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României, cetăţenilor români li s-a acordat tot sprijinul necesar în materia asistenţei şi protecţiei consulare. Măsura de repatriere face parte din demersurile constante de asistenţă şi protecţie consulară acordate de MAE cetăţenilor români aflaţi în situaţii deosebite, prin misiunile diplomatice şi oficiile consulare din statele cu risc major de securitate”, a mai precizat MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că avertismentul de călătorie emis pentru Republica Yemen, care conţine nivelul maxim de alertă, respectiv „Pericol major – părăsiţi imediat zona sau ţara!", este în vigoare.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările ferme adresate cetăţenilor români aflaţi în zonele de conflict de a părăsi imediat zona şi de a contacta misiunile diplomatice ale României din teritoriu sau din vecinătate pentru a-şi anunţa prezenţa în regiune, astfel încât să poată beneficia de asistenţă şi protecţie consulară şi totodată, de a consulta informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă”

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.