Ministerul Afacerilor Externe a anunţat miercuri că nu sunt implicaţi muncitori români, nici în calitate de victime, nici în calitate de suspecţi, în ancheta demarată de autorităţile germane în mai multe landuri din Germania la abatoare unde poliţiştii au făcut raiduri, sub suspiciunea unei contrabande cu lucrători ilegali aduşi din Estul Europei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Astfel, MAE precizează că „Ambasada României la Berlin s-a autosesizat ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media germană referitoare la efectuarea unor controale în mai multe landuri din Republica Federală Germania şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile germane pentru obţinerea unor informaţii privind eventuala existenţă a unor cetăţeni români printre persoanele vizate în cadrul anchetei. Potrivit informaţiilor obţinute de către reprezentanţii ambasadei, autorităţile germane au comunicat că în anchetă nu sunt implicaţi cetăţeni români, nici în calitate de victime, nici în calitate de suspecţi”, arată un comunicat de presă al instituţiei. 
 
Reprezentanţii MAE adaugă că „Ambasada României la Berlin continuă monitorizarea situaţiei lucrătorilor români care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul german, precum şi dialogul cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţa consulară dacă situaţia o va impune, în limita competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile germane în contextul pandemiei de COVID-19”. 
 
Poliţiştii germani au făcut miercuri o serie de raiduri la mai multe abatoare din diverse landuri ale ţării, unde existau suspiciuni că ar fi vorba de contrabandă cu muncitori ilegali din Estul Europei, potrivit Deutsche Welle. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.