Ministerul Afacerilor Externe precizează că ână la acest moment, autorităţile locale nu au notificat misiunea consulară cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate în urma accidentului feroviar dintre Milano şi Bologna.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Milano a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele implicate în accidentul feroviar produs astăzi în provincia Lodi, Republica Italiană. Până la acest moment, autorităţile locale nu au notificat misiunea consulară cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul oficiului consular nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest accident”, a transmis MAE, la solicitarea News.ro.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numerele de telefon ale Consulatului General al României la Milano: +39 02.40098088; +39 02.40074018 (apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă) sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +39 366.108.1444.

Consulatul General al României la Milano monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune.

Două persoane au murit, iar alte aproximativ 30 au fost rănite joi, în apropiere de Lodi, nu departe de Milano, unde a deraiat un tren de mare viteză (TGV) care asigura o legătură între Milano şi Salermo (sud), însă niciun rănit nu se află într-o stare critică, au anunţat salvatorii şi prefectul, conform AFP.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.