Etapa pilot a proiectului ”Digital Diaspora – parteneriat pentru construirea unei comunicări eficiente şi transparente” a fost lansată la Madrid, în prezenţa ministrului delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MAE, obiectivul principal al proiectului este creşterea calităţii şi eficacităţii comunicării în mediul digital dintre misiunile diplomatice şi comunităţile româneşti din ţările gazdă. În etapa pilot proiectul va fi implementat la nivelul a 5 misiuni diplomatice ale României şi va include sesiuni de pregătire susţinute de experţi în comunicarea digitală orientate către identificarea problemelor şi oportunităţilor prezente în comunicarea din spaţiul online în relaţie cu diaspora românească şi va articula soluţii specifice pentru rezolvarea, respectiv valorificarea acestora.

Sesiunea de training de la Ambasada României de la Madrid a inclus şi o prezentare a altor programe similare ale altor ministere de externe, dedicate dezvoltării unei reţele de expertiză şi îmbunătăţirii relaţiilor economice cu comunităţile din diaspora, dar şi stimulării contactelor profesionale sau oferirii de asistenţă consulară în mediul on-line.

Etapa pilot a proiectului se va derula în perioada noiembrie 2016 – octombrie 2017 şi va cuprinde misiunile diplomatice ale României din Spania, Italia, Belgia, Canada şi Australia.

Proiectul urmează să fie derulat de Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni în colaborare cu Corneliu Octavian Bjola, profesor asociat la Universitatea Oxford, specialist în relaţii internaţionale şi expert internaţional în diplomaţie digitală.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.