Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Spania, unde este în vigoare, la sfârşitul acestei săptămâni, un cod portocaliu de caniculă, în regiunile Navarra şi La Rioja.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei, regiunile Navarra şi La Rioja, că autorităţile spaniole au emis un cod portocaliu de caniculă, pentru perioada 7 - 9 august 2020”, arată MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Bilbao: +34 944 245 177; +34 944 233 963; +34  944 256 271; +34 944 256 272; +34 944 256, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter urgent, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al oficiului consular al României la Bilbao: +34 608 956 278.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/ES-Spania.html, http://www.aemet.es/es/eltiempo/prediccion/avisos, http://bilbao.mae.ro/contact, http://www.mae.ro/, http://www.meteoalarm.eu/ şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.