Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că, miercuri, 12 cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au fost evacuaţi din Fâşia Gaza şi au ajuns în Egipt, urmând ca de la Cairo să plece spre România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MAE precizează că, miercuri, în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituţionale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo şi al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, 12 cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au fost evacuaţi din Fâşia Gaza şi au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt, prin punctul de frontieră Rafah. 

Aceştia au fost preluaţi ulterior de către reprezentanţii Ambasadei României în R.A. Egipt, iar o echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE îi însoţeşte până la Cairo, de unde vor fi îmbarcaţi spre România.

”MAE continuă dialogul cu autorităţile israeliene şi egiptene în vederea facilitării evacuării şi a celorlalţi cetăţeni români şi membri de familie aflaţi în Fâşia Gaza care au solicitat sprijin în acest sens, în funcţie de evoluţiile din teren şi de acordul părţilor implicate. Până în prezent, 249 de cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au fost evacuaţi din Fâşia Gaza”, transmite MAE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.