Premierul Ludovic Orban, care sâmbătă a făcut un control la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a municipiului Bucureşti, a preluat apeluri primite de instituţie de la cetăţeni în legătură cu criza sanitară. El a povestit că unul dintre interlocutori nu l-a recunoscut, însă la finalul convorbirii i-a spus că ar putea avea cariera unui un politician. Întrebat despre carantinarea Bucureştiului, premierul a răspuns: ” Obiectivul nostru este să nu ajungem în situaţia asta”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ludovic Orban a povestit, la finalul vizitei la DSP Bucureşti, că a răspuns unora dintre apelurile efectuate de cetăţenii din Bucureşti.

”Unii s-au interesat de rezultatul testului, aţii mi-au comunicat că încă nu le-a venit decizia DSP care este necesară ca persoană de contact pentru obţinerea concediului medical, alţii mi-au comunicat diferite situaţii. A fost o experienţă interesantă şi mă bucur că am putut să văd activitatea de la firul ierbii şi problemele cu care se confruntă personalul, medical şi personalul DSP”, a declarat primul ministru.

El a precizat, răspunzând unei întrebări, că nu le-a spus celor cu care a vorbit la telefon cine este.

„Chiar un interlocutor,după ce a comunicat cu mine, mi-a zis că după cum vorbesc pot să fac o carieră politică. Dar nu m-a recunoscut, după aia şi-a dat seama, după aia m-a recunoscut”, a adăugat Orban.

El a declarat că a mers la DSP Bucureşti după ce a constatat ”o creştere a numărului de cazuri la nivelul Capitalei, vrând că vadă ce măsură pot fi luate pentru a îmbunătăţi activitatea, pentru a prelua apelurile cetăţenilor şi pentru a derula toate procedurile legale în termen cât mai rapid”.

Întrebat ce se va întâmpla în situaţia în care Bucureştiul ar depăşi rata de infectare de trei la o mie de locuitori, primul ministru a arătat că se vor aplica prevederile legale, iar toate şcolile vor trece la scenariul de predare online.

„Obiectivul nostru este să nu ajungem în situaţia asta”, a mai afirmat primul ministru, referindu-se la posibilitatea carantinării Capitalei.

„În rest, avem legi, avem reglementări care vor fi aplicate în funcţie de situaţie”, a adăugat Ludovic Orban.

Capitala a depăşit rata de infectare de 2 la mia de locuitri, trendul fiind în creştere. 


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.