Premierul Ludovic Orban a afirmat că deschiderea şcolilor depinde de evoluţia situaţiei epidemiologice şi a precizat că există trei sau patru scenarii în acest sens. Şeful Executivului a adăugat că o întâlnire a grupului de lucru interministerial va avea o şedinţă miercuri, unde vor fi discutate aceste aspecte referitoare la deschiderea şcolilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am constituit un grup de lucru interministerial, chiar şi astăzi are o şedinţă, care pregăteşte toate scenariile privind situaţia epidemiologică pentru deschiderea şcolilor. Când vom avea suficiente elemente le vom comunica public. Cred că presiunea asta pentru a furniza informaţii despre deschiderea şcolilor, acum, este rezultatul, mai degrabă, al iniţiativei demagogice a PSD, care m-a chemat să vorbesc de deschiderea şcolilor, să vorbesc de câte în lună, câte în stele. Când suntem foarte clari - aici trebuie să facem o analiză a infrastructurii şcolare, pe toate tipurile de localităţi: urban mare, urban mediu şi mic rural. Deci, trebuie să facem evaluarea infrastructurii, trebuie să facem evaluarea cadrelor didactice, să facem evaluarea accesului care există”, a declarat Ludovic Orban, după participarea la ceremonia organizată cu prilejul Zilei Imnului Naţional care a avut loc miercuri la Cercul Militar.
 
Acesta a mai spus că Executivul a alocat, din Fondul special de rezervă, 250 milioane lei pentru achiziţionarea tabletelor care să aibă conexiune la internet pentru elevii care nu au astfel de dispozitive în prezent, în vederea asigurării accesului la învăţământul online.
 
„Sunt o serie de lucruri care sunt în analiză, în evaluare şi în urma cărora este normal că vom stabili scenariile. Vor fi trei, patru scenarii. Se ştie, că nu sunt multe. Ne uităm ce se întâmplă afară, în toate ţările. Vedem exact care sunt măsurile care ar putea genera efecte favorabile şi când vom fi pregătiţi să comunicăm vom comunica. Dar încă o dată spun, totul depinde de evoluţia situaţiei epidemiologice”, a conchis prim-ministrul. 
 
Pe 21 iulie, ministrul Educaţiei Monica Anisie a spus că la nivelul ministerului de resort sunt luate în calcul trei scenarii pentru reluarea cursurilor în anul şcolar şi universitar 2020-2021. Unul dintre ele prevede reluarea cursurilor în şcoli, după modelul clasic, dar cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-COV-2, al doilea scenariu ar fi prezenţa elevilor şi a studenţilor prin rotaţie la cursuri în timp ce colegii urmăresc cursurile de acasă, iar al treilea ar fi continuarea cursurilor online.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.