Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi (UAIC) a recepţionat vineri lucrările de reabilitare şi modernizare a Casei Universitarilor, imobil care este şi monument istoric.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Investiţia depăşeşte suma de 11 milioane de lei, fondurile fiind alocate din bugetul universităţii.

Lucrările au durat aproape trei ani şi au constat în restaurarea integrală atât a clădirii principale, cât şi a anexelor, grădinii şi pivniţei.

De asemenea, s-au recondiţionat cei doi stâlpi de la intrarea laterală dar şi împrejmuirea din fier forjat.

Casa Universitarilor a reintrat în posesia Universităţii „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi la data de 16 aprilie 2015, iar un an mai târziu universitatea a început demersurile pentru reabilitarea clădirii.

Contractul de executare a lucrărilor a fost semnat la data de 1 noiembrie 2019, iar în aceeaşi lună au demarat lucrările.

Casa Universitarilor din Iaşi (Casa Canta) este o clădire de patrimoniu construită în jurul anului 1800 pentru Iordache Cantacuzino. Clădirea a fost refăcută de fiul acestuia, logofătul Nicolae Canta, iar din anul 1947 intră în administrarea Universităţii, având destinaţia de cantină – restaurant pentru profesorii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi. Imobilul are un etaj şi şapte încăperi, anexe de aproximativ 600 mp., o pivniţă de aproximativ 200 mp. şi aproape 5.000 mp. de grădină.

Investiţia în lucrările de reabilitare, refuncţionalizare şi modernizare a Casei Universitarilor a fost de 11,43 milioane de lei cu TVA, fonduri provenite din venituri proprii ale UAIC.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.