Secretarul general al PNL, fostul ministru de Interne Lucian Bode a răspuns, marţi, acuzaţiilor aduse de liderul USR Cătălin Drulă, care afimase că instituţia nu a achiziţionat aparate de testare pentru substanţe psihoactive, prin ”proiectul cu finanţare europeană pe care l-au deturnat pentru a cumpăra BMW-uri”. Bode afirmă că este vorba de două proiecte şi în unul dintre ele, achiziţionarea a 44 de drug-teste se întâmplă acum, fiind în procedură, iar Ministerul Afacerilor Interne are procedură de achiziţie pentru alte 200 de drug-teste, respectiv 800 de etilometre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Comentez declaraţia unui neterminat politic, Drulă, care fără nicio urmă de compasiune în faţa acestei tragedii, se urcă pe cadavre şi vrea să câştige puncte politice, acuzându-mă pe mine că am deturnat un proiect cu fonduri europene pentru a achiziţiona autospeciale şi nu drug-teste”, a replicat secretarul general al PNL, la acuzaţiile Opoziţiei.

Bode a continuat: ”Dacă avea puţin creier, cum nu are din păcate, se documenta şi găsea public următoarele informaţii: proiectul la care face referire pe fonduri europene, de fapt sunt de fapt două proiecte - primul proiect prevede achiziţionarea a 1.400 de tablete, lucru care s-a întâmplat, achiziţionarea unui soft care să regleze cele 1.400 de tablete, achiziţionarea unui soft care să integreze informaţiile dintre aceste tablete, achiziţionarea a 300 de autospeciale, lucru care s-a întâmplat parţial; achiziţionarea a 44 de drug teste, lucru care se întâmplă acum, este în procedură. Pe celălalt proiect, Ministerul Afacerilor Interne are procedură de achiziţie 200 de drug-teste, respectiv 800 de etilometre”, a spus .liderul liberal.

”Toate aceste informaţii sunt publice. Am convingerea că aceste echipamente vor intra în dotarea Poliţiei Române până la sfârşitul acestui an”, a declarat Bode. 

Preşedintele USR Cătălin Drulă afima într-o postare pe Facebook că ”proiectul cu finanţare europeană pe care l-au deturnat pentru a cumpăra BMW-uri de la prietenul preşedintelui avea inclusiv o componentă de achiziţionare aparate DrugTest, printre multe altele”. 

”BMW-uri au putut să cumpere, dar aparatele de testare pentru substanţe psihoactive nici astăzi nu au fost achiziţionate. Asta arată priorităţile lor. Premierul Ciolacu trebuie să-l demită pe Predoiu care nu poate nici măcar să spună câte aparate DrugTest are Poliţia Română. La toate întrebările concrete ale presei, acest obraznic ministru răspunde sfidător că sunt "detalii tehnice". Predoiu trebuie să plece acasă. După 4 ani de PNL la MAI, au făcut praf Poliţia Română!”, a scris Drulă. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.