Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, miercuri, la Buzău, că îşi doreşte interzicerea telefoanelor mobile în şcoli, acestea urmând a fi lăsate într-un loc special amenajat, securizat, de unde să fie ridicate la terminarea cursurilor zilnice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat la Buzău că intenţionează să facă modificări, astfel încât telefoamenel mobile să nu mai fie permise în incinta şcolilor.

Acestea ar urma să fie lăsate în locuri special amenajate, securizate, de unde vor fi ridicate la terminarea cursurilor.      

”Îmi doresc foarte mult să nu se mai folosească telefonul în timpul orei şi să existe o zonă în care să se depoziteze telefoanele mobile în timpul orei. Îmi doresc din acest punct de vedere o eficientizare a procesului instructiv-educativ, dar, pentru asta, avem nevoie şi de partener, de autorităţile locale si, de ce nu, de mass-media” a declarat Ministrul Educaţiei. 

Liviu Pop a vorbit la Buzău şi despre desfiinţarea noţiunii de elev de serviciu, reiterţnd ideea lansată recent într-o vizită la Sibiu. Pop a spus că oricine altcineva se poate ocupa de paza în şcoală, nu un elev care în timpul în care este de serviciu este privat de actul educaţional

”Dorinţa mea e să nu mai fie elev de serviciu, dar, după o dezbatere amplă pe regulamentul de organizare si functionare a învăţământului preuniversitar, vom decide alături de parteneri, de părinţi şi de elevi, dar nu îmi doresc foarte mult să nu mai avem serviciu pe şcoală ”, a mai spus Ministrul Liviu Pop.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a deschis, miercuri, lucrările Adunării Generale a Consiliului Naţional al Elevilor. La eveniment participă şi senatorul PSD Ecaterina Andronescu, fost Ministru al Educaţiei.

Buzăul este pentru a doară oară gazda Adunării Generale a Consiliului Naţional al Elevilor.

Evenimentul, ajuns la cea de-a 23-a ediţie, se va desfăşura până pe 4 august, iar la adunare iau parte peste 60 de elevi, dar şi profesori din întreaga ţară, precum şi 4 liceeni şi un profesor coordonator din Republica Moldova.

Cu această ocazie, preşedinţii tuturor Consiliilor Judeţene ale Elevilor din ţară vor dezbate problemele prioritare ale elevilor pe care îi reprezintă: implementarea Statutului Elevului şi stadiul implementării Rezoluţiei reprezentanţilor elevilor, adoptate, la Buzău, în iulie 2015.

Totodată, se vor organiza şi alegeri pentru funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte ale Consiliului Naţional al Elevilor şi membri ai Comisiei Naţionale de Etică.   
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.