Linia turistică "Bucharest City Tour” va fi suspendată începând de joi, 27 octombrie, din cauza sezonului rece care nu asigură condiţii favorabile călătoriilor cu autobuzele supraetajate, anunţă Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit RATB, în acest an, peste 50.000 de turişti, printre care şi copii sub şapte ani, care călătoresc gratuit, au beneficiat de transport cu autobuzele double-decker.

Suma pe care a încasat-o RATB din vânzarea de bilete pentru "Bucharest City Tour” s-a ridicat la 1.279.895 de lei, în creştere faţă de cea înregistrată în anul trecut, precizează reprezentanţii regiei.

Numărul călătorilor care au utilizat linia turistică a crescut de la an la an, astfel că, de la 27.000 de turişti înregistraţi în anul 2011, anul lansării proiectului "Bucharest City Tour”, la finalul sezonului 2016 numărul lor s-a dublat, mai arată RATB

Anul acesta, RATB a introdus linia turistică "Bucharest City Tour” la începutul lunii mai, aceasta fiind asigurată de patru autobuze supraetajate care au circulat pe traseul Piaţa Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii, Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle, Şoseaua Kiseleff, Piaţa Presei.

Obiectivele aflate pe traseu sunt Casa Presei, Parcul Herăstrău, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Ţăranului Român, Palatul Victoria, Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă, Biserica Creţulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul Naţional de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Română, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Colţea, Muzeul Municipiului Bucureşti, Teatrul Naţional, Muzeul Literaturii şi Academia de Studii Economice.

Pentru un tur pe linia "Bucharest City Tour”, turiştii au plătit 25 lei/ bilet pentru adulţi şi 10 lei/ bilet pentru copiii cu vârste între 7 şi 14 ani. Copiii cu vârsta de până la 7 ani, însoţiţi de adulţi, au beneficiat de transport gratuit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.