Ministrul Educaţiei, Ligia Deca a declarat joi că legile educaţiei beneficiază deja de sprijinul coaliţiei şi se aşteaptă ca acest lucru să fie evident şi în procesul de dezbatere parlamentară. Ea a arătat că dacă sunt adoptate până la finalul acestui an şcolar, vor intra în vigoare din toamnă, de la începutul noului an şcolar, dar în cazul examenelor prevederile vor fi aplicate fazat, pentru a exista predictibilitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aceste legi au fost deja în dezbatere în cadrul coaliţiei, ele beneficiază deja de sprijinul coaliţiei şi mă aştept ca acest lucru să fie evident şi în procesul de dezbatere parlamentară, sigur, fără a afecta îmbunătăţirile pe care legile le pot comporta în Parlament”, a spus Ligia Deca.

Ea a precizat că, ”dacă ele sunt adoptate până la finalul acestui an şcolar, intră în principiu în vigoare începând din anul şcolar următor”.

”Deci din toamnă ele se vor aplica. Sigur că anumite prevederi cum sunt cele privind evaluările naţionale, vor intra în vigoare fazat, în aşa fel încât să existe predictibilitate. De exemplu, concursul de admitere la liceu ar intra în vigoare pentru copiii care intră în clasa a V-a în anul de aplicare a legii, vorbim de 2027. Similar, pentru Bacalaureat, nu se va aplica decât pentru cei care vor intra în clasa a IX-a începând cu anul 2024-2025”, a completat ministrul Educaţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.