Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a avut întâlniri cu reprezentanţii Comisiei Europene cu care a discutat, printre altele, despre reformele din PNRR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am avut, astăzi, două întâlniri bilaterale cu reprezentanţii Comisiei Europene, Joost Korte – director general în cadrul Direcţiei Generale Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune (DG EMPL) şi Sophia Eriksson Waterschoot – director Tineret, Educaţie, Erasmus+ (EAC.B). În cadrul celor două întâlniri bilaterale, am discutat despre cooperarea pentru implementarea iniţiativelor aferente Spaţiului European al Educaţiei. Printre temele abordate, s-au regăsit reformele din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă pe care Ministerul Educaţiei le coordonează, Anul European al Competenţelor 2023, precum şi sprijinul acordat copiilor, elevilor şi studenţilor din Ucraina”, a scris, marţi seară, pe FAcebook, ministrul educaţiei.  

Ligia deca afirmă că România continuă să sprijinine cele 14 instituţii de învăţământ superior româneşti în cadrul alianţelor europene de universităţi.  

”Ne dorim ca numărul acestora să crească în urma viitoarelor apeluri. În acest sens, am invitat-o pe doamna Mariya Gabriel, Comisar european pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educaţie şi Tineret, în România, pentru a intra în dialog cu reprezentanţii instituţiilor de învăţământ superior pe această temă”, a mai transmis ministrul.  

Deca a precizat că l-a invitat în România pe Joost Korte, pentru a-i prezenta modul în care ne propunem să dezvoltăm consorţiile integrate pentru învăţământ dual, inclusiv prin extinderea rutei la nivel universitar, precum şi prin dezvoltarea campusurilor, care vor oferi infrastructura necesară pregătirii profesionale a tinerilor. 

”La prânz, am avut plăcerea să întâlnesc români ce lucrează în instituţii europene, cu care îmi propun să păstrez legătura pe dosarele relevante.Le mulţumesc tuturor reprezentanţilor Comisiei Europene pentru discuţiile constructive şi pentru sprijinul acordat Ministerului Educaţiei în vederea implementării priorităţilor naţionale, în contextul iniţiativelor specifice Spaţiului European al Educaţiei”, a mai transmis ministrul Educaţiei.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.