Ministrul Educaţiei, Ligia Deca anunţă că ministerul va verifica dacă în lucrările anulate la Bacalaureat, la Liceul Gheorghe Şincai din Capitală, există o problemă de timp suficient pentru parcurgerea lucrării. Ea a arătat că există posibilitatea unei solicitări de prelungire a timpului de examen, dar ea nu a fost utilizată şi că, de asemenea, candidaţii care greşesc pot tăia ce au greşit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În dimineaţa aceasta am rugat Inspectoratul Municipiului Bucureşti să avem un inspector monitor şi inspectorul de management instituţional care să monitorizeze activitatea în centrele de examen, pentru a vedea dacă se respectă întocmai prevederile regulamentului care vizează situaţiile în care o lucrare poate fi anulată. De asemenea, am procedat la verificarea lucrărilor anulate, după proba zilei de ieri, pentru a vedea câte sunt şi la ce moment au fost ele anulate”, a spus ministurl Educaţie. 

Ligia Deca a arătat ca o precizare suplimentară că ”candidaţii care greşesc pot tăia ce au greşit”. 

”Există nişte metode prin care tăierea unor chestiuni greşite pe foaia de examen nu se traduce în nevoia de anulare a lucrării şi o să ne asigurăm că se cunoaşte mai bine acest lucru. Vom verifica şi dacă în lucrările anulate există o problemă de timp suficient pentru parcurgerea lucrării şi vom lua măsuri ca astfel de incidente să nu se mai întâmple. Avem ancheta în desfăşurare la aceste centre de examinare”, a spus ministrul Educaţiei. 

Ligia Deca a mai spus că există şi posibilitatea unei solicitări de prelungire a timpului de examen, dar ea nu a fost utilizată.

”Acesta este un prim semnal dar vom analiza suplimentar, să vedem totuşi care este cantitatea de informaţie din lucrările respective. Vom face toate demersurile necesare pentru a vedea ce s-a întâmplat acolo”, a completat ministrul. 

Elevi, părinţi şi profesori de la Colegiul Naţional Gheorghe Şincai din Bucureşti reclamă, luni, că zeci de lucrări ale elevilor care au susţinut proba de Română au fost anulate pe motiv că un cuvânt dintr-un titlu ar fi fost scris mai jos sau pe rândul următor. Se cere înlocuirea întregii comisii, pentru că asistenţii au pus copiii să rescrie lucrările, la o oră după ce proba a început, fără a li se acorda timp suplimentar.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.