Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat luni despre adoptarea legilor educaţiei că doreşte ca, după întâlnirea din coaliţie din această săptămână, să poată să facă public un calendar cu toate etapele care urmează. Despre salarizare, ea a afirmat că îşi doresc ca profesorii care merg în zonele dezavantajate să aibă un sprijin suplimentar. Astfel, au în vedere o serie de beneficii care vizează prime de instalare şi posibilitatea de creştere a salariilor pentru cei care merg în aceste comunităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Înţelegerea în coaliţie este că tot ceea ce ţine de grila de salarizare va fi prevăzută în legea specială, însă, de principiu noi plecăm de la ideea unei salarizări mult mai bună în acord cu rolul pe care profesorii, educatorii şi învăţătorii îl au în ansamblul social”, a spus ministrul la Parlament.

Ligia Deca a precizat că, în ceea ce priveşte profesorii din zonele dezavantajate, îşi propun pe de o parte un coeficient suplimentar de finanţare a acelor şcoli şi în plus, o serie de beneficii care vizează prime de instalare şi posibilitatea de creştere a salariilor pentru cei care merg în comunităţile unde într-adevăr este mai greu din punctul de vedere al inegalităţilor de achiziţii între copii, din punct de vedere al distanţei faţă de centrele mari.

”Ne propunem chiar şi identificarea unor zone prioritare de investiţii în educaţie, avem o astfel de formulare, în aşa fel încât să direcţionăm finanţarea necesară acolo unde este nevoie de ea. Ne dorim ca profesorii care merg în zonele dezavantajate să aibă sprijin suplimentar”, a spus ministrul, după şedinţa conducerii PNL.

Despre calendarul adoptării legilor educaţiei, Ligia Deca a afirmat că se aşteaptă decizia în coaliţie.

”Am avut chiar două discuţii săptămâna trecută, atât pe legea învăţământului preuniversitar cât şi pe legea învăţământului superior, am primit multe pagini de comentarii, am avut şi discuţii bilaterale cu reprezentanţii partidelor desemnaţi special în acest scop. Îmi doresc ca, după întâlnirea din coaliţie din această săptămână, să putem să facem public un calendar, care vizează toate etapele următoare”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.