Liderul PSD Sector 1 Petre Florin Manole spune că primarul Clotilde Armand vorbeşte despre teme sociale pentru a justifica un buget prost făcut şi orientat spre risipă. Reacţia vine după ce edilul Sectorului 1 a afirmat că autoritatea locală nu va mai plăti burse, utilităţile către şcoli, nu va mai finanţa sistemul de protecţie a copilului, dacă nu va fi adoptat bugetul administraţiei locale pe acest an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„PSD Sector 1 acuză minciuna publică a primarului Clotilde Armand în legătură cu fondurile pentru plata burselor şcolare şi a drepturilor persoanelor cu dizabilităţi. De la începutul anului, Primăria Sector 1 a încasat peste 110.000.000 lei de la bugetul statului şi  taxe locale, iar bursele şcolare costă doar 8.000.000/lună. Sunt, aşadar, bani suficienţi pentru cheltuielile Primăriei, iar Clotilde Armand nu face altceva decât să folosească politic subiectul burselor şcolare. Reamintim că din aceleaşi motive politicianiste plata burselor a fost întârziată şi în 2021 şi 2022, deşi bugetul era votat”, a declarat Petre Florin Manole, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

Manole mai precizează că, în realitate, ceea ce Armand acuză ca fiind un blocaj reprezintă opoziţia consilierilor locali ai PSD la alocarea discreţionară a zeci de milioane de lei pentru studii inutile, achiziţii nefundamentate şi „investiţii” imaginare, în paralel cu subfinanţarea şcolilor şi spitalelor din Sectorul 1.

„Este cinic şi lipsit de onestitate să vorbeşti public despre teme sociale pentru a justifica un buget făcut prost şi orientat spre risipă. Având în vedere toate acestea, îi solicităm primarului Clotilde Armand să justifice în faţa opiniei publice toate încasările şi cheltuielile din anul 2023”, a mai spus liderul PSD Sector 1.

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand acuză PSD şi PNL pentru că sectorul nu are încă aprobat bugetul, astfel încât nu mai sunt fonduri pentru finanţarea sistemului de protecţie a copilului şi a căminelor pentru bătrâni. „PSD-PNL se răzbună pe comunitate”, afirmă edilul, care a convocat o nouă şedinţă miercuri, de la ora 12.00, despre care precizează că este a zecea şedinţă când bugetul pentru anul 2023 este pe ordinea de zi a Consiliuliui Local Sector 1 pentru a fi dezbătut şi votat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.