Laviniu Lăcustă, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar din Iaşi a declarat miercuri că oferta Guvernului de 1.000 de lei brut, aproximativ 600 de lei net este o sumă extrem de mică pe care nu puteau decât să o respingă, el arătând că Executivul ar trebui să fie mai atent la revendicările pe care noi le-am făcut şi să vină cu o ofertă serioasă. ”În momentul în care va apărea Ordonanţa care nu ţine cont de doleanţele noastre, să nu se mire Guvernul că această grevă generală poate continua”, a mai spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Oferta Guvernului de 1.000 de lei brut, aproximativ 600 de lei net este o sumă extrem de mică pe care nu putem decât să o respingem. Guvernul ar trebui să fie mai atent la revendicările pe care noi le-am făcut şi să vină cu o ofertă serioasă. Avem o ofertă care nu corespunde nici pe departe aşteptărilor”, a spus liderul de sindicat, în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News.

Întrebat ce ofertă i-ar mulţumi pe profesori, Laviniu Lăcustă a spus: ”Dacă ar fi să discutăm pe ceea ce ne-am dori noi ar însemna o dublare a salariilor începând de la 1 iunie”. 

Liderul de sindicat din Iaşi a arătat că ”astăzi pentru prima dată după 9 zile de grevă Guvernul a venit cu o ofertă pe ceea ce cadrele didactice îşi doresc”. 

”Guvernul a deschis o uşă, ceea ce este foarte bine, doar că a deschis-o foarte puţin, suma de 1.000 de lei brut înseamnă 600 de lei net, această ofertă nu este cu mult diferită de primele oferite iniţial”, a arătat el. 

Despre anunţul Guvernului că va continua cu oferta şi va adopta Ordonanţa joi, Lăcustă a arătat: ”Colegii noştri resping aceste sume oferite şi cer cu fermitate continuarea grevei generale. În momentul în care va apărea Ordonanţa care nu ţine cont de doleanţele noastre, să nu se mire Guvernul că această grevă generală poate continua”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.