Peste 2.500 de sindicalişti din educaţie au protestat, miercuri, în faţa Prefecturii ieşene, liderii profesorilor cerând negocieri urgente cu guvernul pentru a evita amânarea examenelor naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi, Laviniu Lăcustă, a declarat în faţa manifestanţilor că prezenţa ridicată la mitingul de la Iaşi arată că nemulţumirea profesorilor este "foarte puternică", el cerând totodată guvernului să redeschidă negocierile cu federaţiile sindicale.
 
"Acea mie de lei este insuficientă, oferta este una mizerabilă. Cerem Guvernului să redeschidă în regim de urgenţă negocierile", a afirmat Laviniu Lăcustă.
 
Liderul sindical ieşean a adăugat că "dacă se intră în a patra săptămână de grevă generală, atunci examenele vor trebui prorogate".
 
"Nu este o decizie fericită prorogarea examenelor, ci ar fi o decizie iresponsabilă de care se face vinovat guvernul", a precizat Lăcustă.
 
El a afirmat că peste 80 la sută dintre angajaţii din învăţământul preuniversitar se află în grevă generală.
 
Totodată, sindicaliştii ieşeni au anunţat că vor continua să organizeze proteste şi în zilele următoare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.