PNL pregăteşte o lege a salarizării unitare, prin care ar urma să fie majorate cu 30%, în cinci ani, toate categoriile salariile, a anunţat, joi, liderul liberalilor vasluieni, senatorul Nelu Tătaru. Potrivit acestuia, proiectul va fi supus dezbaterii publice în două săptămâni, putând fi pus în aplicare de anul viitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Vaslui a PNL, senatorul Nelu Tătaru, susţine că liberalii au în lucru un proiect de lege care prevede o majorare salarială cu 30% pentru toate categoriile salariale, creştere ce ar urma să se facă pe o perioadă de cinci ani.

Liderul liberalilor vasluieni susţine că legea va fi gândită în aşa fel încât să fie şi sustenabilă, nu ca în cazul actului normativ votat de PSD şi ALDE, care prevede o creştere a salariilor din sănătate şi învăţământ.

”Nu suntem împotriva creşterilor salariale. PNL pregăteşte o lege a salarizării unitare, care să fie şi sustenabilă şi echitabilă, şi care prevede o majorare salarială pentru toate categoriile active, în cinci ani de zile. Vom avea o majoritate care va reieşi din alegerile parlamentare, care va construi bugetul acestei ţări şi, pe construcţia bugetară, vom putea pune în practică şi această lege, care nu va defavoriza pe nimeni. PSD şi ALDE au forţat oarecum mâna (n.r. - cu legea creşterii salariilor în învăţământ şi sănătate), crezând totuşi că, electoral, se pot aşeza nişte lucruri”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru.

Proiectul de lege ar urma să fie finalizat în două săptămâni, iar ulterior să fie supus dezbaterii publice.

Luni, după ce Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, legea de aprobare a OUG 20/2016, prin care sunt majorate salariile în educaţie şi sănătate, liderul PNL Alina Gorghiu anunţa că partidul va prezenta în două săptămâni proiectul legii salarizării unice în sistemul bugetar şi îi cerea lui Florin Iordache, preşedintele Camerei Deputaţilor, să nu semneze legea votată de Camera Deputaţilor, privind mărirea salariilor în educaţie şi sănătate.

Anterior, legea fusese adoptată de către deputaţi pe articole, în forma votată de comisiile din Camera Deputaţilor.

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a susţinut în plen, din partea Guvernului, ca majorările propuse de Comisia juridică să fie respinse, astfel încât să rămână în vigoare forma promovată de Executiv.

Liberalii au anunţat că nu a existat cvorum la şedinţa de vot final din Camera Deputaţilor, în care s-au aprobat majorările salariale prin Legea de aprobare a OUG 20/2016, iar personalul tehnic al grupului face verificări în acest moment pentru a veni cu probe video.

A doua zi, premierul Dacian Cioloş a anunţat că Guvernul contestă la Curtea Constituţională legea prin care se fac majorări de salarii în sănătate şi educaţie. Cioloş a acuzat că modificările aduse OUG 20 în Parlament s-au făcut într-o abordare populistă, electorală a politicii salariale, fără o analiză şi fără o dezbatere solidă, care riscă din nou să pună orice guvern va veni în imposibilitatea de a adopta o lege a salarizării unitare, care să rezolve problema inechităţilor din sistemul public.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.