Liceul Tehnologic Marmaţia, din Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, se numără printre laureaţii Premiilor de excelenţă în domeniul educaţiei şi formării profesionale (EFP) 2018, anunţă Comisia Europeană. Premiile au fost înmânate, vineri, la Viena, de comisarul european Marianne Thyssen, la conferinţa de închidere a Săptămânii europene a competenţelor profesionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Europene, Liceul Tehnologic Marmaţia a fost laureat la categoria destinată companiilor şi cursanţilor - Junior Achievement (JA) Europe. Totodată, liceul este una dintre cele 17 instituţii de învăţământ câştigătoare ale competiţiei Şcoala Antreprenorială a Anului.

Liceul maramureşean implementează programe Junior Achievement (JA) România pentru promovarea educaţiei economice moderne, recunoscând necesitatea de a integra învăţarea în spirit antreprenorial în toate sectoarele educaţiei. Majoritatea elevilor şi profesorilor liceului sunt implicaţi în activităţi educaţionale antreprenoriale, iar acestea au un impact pozitiv asupra şcolii.

Premiile de excelenţă în domeniul EFP recompensează exemple remarcabile de educaţie şi formare profesională din Europa şi reprezintă un criteriu de excelenţă în domeniu, arată sursa citată.

"Este o plăcere să fiu astăzi aici şi să văd de cât sprijin se bucură educaţia şi formarea profesională în întreaga Europă. Fiecare dintre dumneavoastră a contribuit la succesul acestei a treia ediţii a Săptămânii europene a competenţelor profesionale. Campania noastră s-a adresat milioanelor de europeni pentru a-i convinge de faptul că EFP reprezintă o primă alegere excelentă. Cu ajutorul dumneavoastră, ne vom continua eforturile pentru recunoaşterea educaţiei şi formării profesionale drept o opţiune care conduce la cariere de succes şi o alegere benefică pentru întreaga Europă", a declarat comisarul european Marianne Thyssen, care a înmânat premiile, la conferinţa de închidere a Săptămânii europene a competenţelor profesionale.

Cea de-a treia Săptămână europeană a competenţelor profesionale s-a desfăşurat la Viena, în perioada 5-9 noiembrie, fiind organizată de Comisia Europeană, sub deviza "Descoperă-ţi talentul”.

Scopul săptămânii este de a demonstra că EFP este o alegere inteligentă, care duce la excelenţă în educaţie, locuri de muncă de înaltă calitate şi creşterea şanselor de angajare. Ea reprezintă una dintre cele zece acţiuni cheie propuse de Comisie în cadrul Agendei pentru competenţe în Europa, lansate în iulie 2016.

Importanţa competenţelor adecvate este recunoscută şi în Pilonul european al drepturilor sociale, un angajament comun al tuturor instituţiilor europene şi al tuturor statelor membre.

Săptămâna europeană a competenţelor profesionale a inclus, în acest an, opt evenimente naţionale, evenimente desfăşurate în 47 de ţări. La evenimentele oficiale de la Viena au participat peste 500 de persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.