Vicepreşedintele PNL Alexandru Muraru a anunţat, sâmbătă, că a făcut plângere la procurorul general pentru instigare la violenţă şi a depus o sesizare la CNCD împotriva reprezentanţilor AUR, pe motiv că acest partid promovează caricaturi ale premierului Florin Cîţu prin asocierea acestuia cu Adolf Hitler.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liberalul Alexandru Muraru, reprezentant special al Guvernului României pentru Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei, susţine, într-un comunicat de presă, că "reprezentarea printr-o scandaloasă caricatură a primului-ministru al României ce aduce cu a celui mai atroce dictator din istoria Europei, Adolf Hitler, este nu doar o calomnie majoră, dar şi o insultă inacceptabilă la adresa milioanelor de victime ale Holocaustului”.

"Această ultragiere a victimelor Holocaustului din partea AUR este una continuă, prin instrumente şi metode din ce în ce mai violente. AUR utilizează în permanenţă tehnici abominabile pentru readucerea în viaţa publică a simbolurilor naziste sau fasciste. Încercările de reabilitare ale criminalilor de război de la tribuna Parlamentului, violenţa fizică şi simbolică utilizată în spaţiul public, ameninţările cu moartea, proferarea de teorii conspiraţioniste, utilizarea arsenalului revizionist, ultragierea memoriei victimelor Holocaustului prin folosirea mesajelor din perioada anilor 30-40, toate acestea trebuie să ia sfârşit”, afirmă vicepreşedintele PNL Alexandru Muraru.

El consideră că etichetarea unui oponent politic prin folosirea imaginii dictatorului nazist Adolf Hitler este ”una dintre cele mai detestabile acţiuni politice”.

"În aceste circumstanţe, am depus o sesizare la procurorul general pentru încălcarea articolului 369 din Codul Penal care prevede că ”incitarea publicului, prin orice mijloace, la violență, ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane sau împotriva unei persoane pe motiv că face parte dintr-o anumită categorie de persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă” şi se pedepsesc cu închisoarea de la 1 până la 5 ani.De asemenea, am sesizat şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru că niciunei persoane, cu atât mai mult cu cât ocupă o funcţie publică, nu îi sunt permise astfel de derapaje care aduce atingere drepturilor fundamentale ale omului”, arată Muraru.

El spune că acest moment ar trebui să fie unul de cumpănă pentru partidele politice din Parlament.

"Continuarea asocierii altor formaţiuni cu AUR, în orice context şi pentru orice acţiune politică, este devastatoare în privinţa credibilităţii şi apartenenţei la valorile europene ale democraţiei, toleranţei, respectului pentru memoria istorică a Europei şi pentru victimele totalitarismelor secolului XX”, afirmă liberalul Alexandru Muraru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.