Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu îşi exprimă regretul la aflarea morţii reginei Ana şi aminteşte eforturile cuplului regal în favoarea aderării României la Uniunea Europeană şi la NATO şi de promovare ale valorilor culturale româneşti în străinătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dincolo de susţinerea arătată pentru România în vederea integrării în structurile euroatlantice, Lazăr Comănescu evocă şi sprijinul dat de regina Ana promovării culturii române în străinătate.

”Cu prilejul activităţilor externe ale Casei Regale, Majestăţile Lor au militat cu stăruinţă pentru promovarea României în mediile culturale, academice şi economice din întreaga lume. Pentru diplomaţii care au întâlnit-o în activitatea lor cu prilejul acestor evenimente, regina Ana rămâne ca un exemplu de distincţie, demnitate, generozitate şi profund ataşament faţă de valorile culturale româneşti şi faţă de interesele României”, arată ministrul de Externe.

De asemenea, Comănescu a menţionat şi interesul Casei Regale pentru problemele românilor din străinătate atât în perioada exilului, cât şi în perioada mai recentă.

Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a transmis o scrisoare de condoleanţe principesei Margareta a României.

Regina Ana, în vârstă de 92 de ani, a murit, luni, la 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveţia.

Corpul neînsufleţit va fi depus la Peleş şi apoi regina va fi înmormântată în Catedrala Arhiepiscopală de la Curtea de Argeş.

Programul oficial al funeraliilor va fi făcut public marţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.