Liderul sindicatului profesorilor din judeţul Iaşi, Laviniu Lăcustă, susţine, referindu-se la efectele grevei din învăţământ, că nu se pune problema îngheţării anului şcolar, dar că există riscul perturbării datelor la care vor avea loc examenele naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Laviniu Lăcustă a declarat, miercuri, la finalul mitingului profesorilor de la Iaşi, la care au participat peste 2.500 de persoane, că este greu de spus ce se va întâmpla cu examenele naţionale, el precizând că mingea este la Guvern.

”Este greu de spus care va fi situaţia cu examenele naţionale. Nu ne-am dorit să blocăm nimic, mingea este la guvernul României. Mediile sunt încheiate, nu se pune problema îngheţării anului şcolar, în schimb se poate pune problema perturbării datelor la care se vor da examenele la gimnaziu şi la liceu. Cuţitul ne-a ajuns la os. Îi transmit domnului premier că dacă nu va trece imediat la negocieri există riscul să perturbăm examenele. Ce vină au copii?”, a afirmat liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi, Laviniu Lăcustă.

Peste 2.500 de sindicalişti din învăţământul preuniversitar ieşean au protestat miercuri timp de două ore în centrul oraşului. Profesorii s-au adunat în faţa Prefecturii, după care au pornit în marş pe pietonalul Ştefan cel Mare.

Manifestanţii au scandat "Vrem respect!" şi "Fără educaţie moare orice naţie!". Protestul s-a încheiat fără incidente, dar circulaţia prin centrul Iaşiului a fost afectată timp de câteva ore.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.