Manifestanţii care i-au cerut preşedintelui Iohannis, luni seara, să demisioneze au început să plece de la Palatul Cotroceni, însă mulţi dintre ei vor să revină la protest şi în serile următoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La ora transmiterii acestei ştiri, mai sunt aproximativ 300 de persoane care cer demisia preşedintelui, suflă în vuvuzele şi poartă pancarte antiprezidenţiale şi proguvernamentele. ”"Preşedintele nostru este un instigator, de-asta protestez", a spus o doamnă in timp ce pleca spre casă. 

Manifestanţii spun că vor reveni şi în serile următoare. În timp ce plecau de la protest, două doamne spuneau: "Să mai aducem vecini". Protestul s-a desfăşurat paşnic, fără incidente care să determine intervenţia forţelor de ordine.

Pe pancartele purtate de oameni scria, printre altele, "Iohannis divide et impera", "Dl. Iohannis, respectă votul şi fişa postului!", "Iohannis, nu eşti preşedintele nostru", "Nu români contra români", "Vrem democraţie nu tehnocraţie".

Pentru a face faţă frigului, manifestanţii şi-au cumpărat băuturi calde. "Sunt de azi aici. Protestez ca să-mi apăr votul", a spus o doamnă cu o cafea caldă în mână. Un bărbat de 50 de ani a acuzat dureri de spate şi a solicitat ambulanţa.

La ora 21.00 a mai ramas un grup de cateva sute de oameni in fata porţilor palatului.

Protestatarii, majoritatea în vârstă, s-au adunat în grupuri şi dezbat pe marginea manifestaţiilor de la Piaţa Victoriei. "Aţi văzut ce dotaţi sunt?", discută un grup de bărbaţi referitor la recuzita protestatarilor din piaţa Guvernului. "Cineva ii plăteşte, să ştiţi", a replicat un altul.

Şi duminică, aproximativ 2.500 de persoane au protestat la Palatul Cotroceni, cerând demisia preşedintelui Klaus Iohannis, pe care l-au numit "trădător de ţară”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.