Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că nu se poate ca Guvernul şi experţii să decidă unele măsuri – cum este închiderea pieţelor în spaţii închise, iar PSD, în Parlament, să decidă altceva. ”Suntem în plină criză sanitară”, a afirmat Iohannis, precizând că Guvernul are nevoie de susţinere în Parlament, mai ales în această perioadă dificilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Klaus Iohannis a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre votarea amendamentului PSD referitor la deschierea pieţelor în spaţii închise şi a afirmat: ”Chestiunea pieţelor e una care a dus la destul de multe dezbateri şi în spaţiul public. Eu cred că măsura luată de Guvern e una justă pentru că nu se închid toate pieţele, ci doar cele care funcţionează în spaţii închise unde nu pot fi garantate măsurile de protecţie a vânzătorilor şi cumpărătorilor. Aceste măsuri sunt doar pentru câteva săptămâni”.

Şeful statului a explicat că acest mod de lucru – ”Guvernul decide ceva şi majoritatea pesedistă hotărăşte inversul e încă un argument pentru a face alegeri la termen”.

”Guvernul şi experţii hotărăsc anumite măsuri, PSD doar ca să arate că e cu mulţi parlamentari hotărăşte inversul. Românii îşi doresc o guvernare sprijinită de Parlament ca să poate fi cât se poate de eficientă”, a afirmat Iohannis.

Şeful statulu a explicat că ”nu se poate să se funcţioneze aşa”, întrucât ”suntem în plină criză sanitară”.

Comisia pentru buget a Camerei Deputaţilor a adoptat marţi un raport de admitere la proiectul de lege care aprobă OUG 78/2019 privind modificarea unor acte normative şi stabilirea unor măsuri în domeniul agriculturii, precum şi pentru aprobarea unor măsuri fiscal - bugetare. Un amendament al lui Marcel Ciolacu şi senatorul PSD Daniel Zamfir admis prevede ca pieţele în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante şi talciocurile să rămână deschise în perioada stării de alertă, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară. Iniţiativa legislativă a primit votul decizional de adoptare în plenul de marţi al Camerei Deputaţilor. Legea merge la promulgare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.