Vicepremierul UDMR Kelemen Hunor anunţă, joi seară, că nu se ia în calcul introducerea certificatului verde pentru participarea la slujbele de la biserică, iar în ceea ce priveşte certificatul verde profesional discuţiile continuă în coaliţie. ”Când pui în pericol sănătatea celuilalt, atunci nu mai eşti liber”, afirmă Kelemen Hunor, precizând, însă, că ”vaccinarea obligatorie în sensul că e musai, este imposibil”. Kelemen Hunor afirmă, însă, că e necesară vaccinarea în domenii unde se intră zilnic în contact cu multe persoane, mai ales cu categorii vulnerabile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În coaliţie există discuţie în continuare cum să arate legea (referitoare la certificatul verde profesional  - n.r.). Până când nu finalizăm toate dezbaterile nu vreau să vin cu o soluţie. În ceea ce priveşte bisericile, nu există intenţia de a introduce certificatul verde, nici la farmacie, nici la alimentara nu trebuie să prezinţi certificatul verde. Trebuie să pui mască să respecţi celelalte  verde. Nu există o astfel de intenţie, categoric nu”, a declarat, joi seară, la Antena 3, Kelemen Hunor.  

Potrivit acestuia este normal ca testele să fie plătite de angajaţii care refuză vaccinarea.  

”Când statul îţi dă vaccinul pe gratis, dacă te îmbolnăveşti te tratează în spital (...), când nu vrei să te vaccinezi, că asta este decizia ta, libertatea ta (...) atunci să plăteşti testul după cele 38-40 de zile, perioada în care poţi avea schema completă (...) Libertatea ta până unde se duce. Când pui în pericol sănătatea celuilalt, atunci nu mai eşti liber, libertatea nu este absolută. E nevoie şi de responsabilitate”, a mai declarat vicepremierul.  

Întrebat dacă susţine sau nu vaccinarea obligatorie, Kelemen Hunor a afirmat: ”Vaccinarea obligatorie în sensul că e musai, este imposibil, indiferent ce credem”.  

Kelemen Hunor s-a declarat de acord cu vaccinarea obligatorie şi cu introducerea certificatului verde în Sănătate, Învăţământ, Administraţie,  

”În acele zone unde în fiecare zi personalul se întâlneşte cu mulţi cetăţeni, copii (...) acolo, da, sunt de acord, dar mai important este să aduci argumente, că vaccinul nu te omoară, vaccinul te salvează”, a mai declarat Kelemen Hunor.  

Legea care introduce certificatul verde profesional este în Camera Deputaţilor, după ce a fost respinsă de Senat.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.