Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a lansat, vineri, noul motor de căutare a jurisprudenţei, pe platforma adiacentă site-ului său oficial – www.iccj.ro, în continuarea implementării Planului de digitalizare a instanţei supreme, adoptat în vara acestui an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Noul motor de căutare facilitează identificarea jurisprudenţei indexate a instanţei supreme, permiţând căutarea hotărârilor pronunţate de secţii şi de completurile de 5 judecători în funcţie de cuvinte cheie prestabilite şi/sau în funcţie de materia de drept.
 
Astfel, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pune la dispoziţia cetăţenilor un nou instrument prin care se asigură accesul acestora la jurisprudenţă, consolidând transparenţa actului de justiţie, în forma sa finală.
 
De asemenea, noul motor de căutare contribuie la asigurarea caracterului unitar al jurisprudenţei, înscriindu-se în eforturile Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de a îşi îndeplini misiunea constituţională.
 
Noul motor de căutare a jurisprudenţei poate fi accesat pe site-ul oficial al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.