Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) susţine că profesoara de limba română Cristina Tunegaru are statutul de profesor suplinitor, iar postul său a fost ocupat legal, începând cu anul şcolar 2017-2018, respectiv cu data de 1 septembrie 2017, de către un profesor titular care a solicitat transferul pentru întregirea normei didactice, cadrele didactice titulare având prioritate pentru ocuparea posturilor. Reprezentanţii ISMB mai spun că declaraţiile profesoarei nu corespund adevărului şi aduc prejudicii de imagine primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, şi Inspectoratului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) spune că Tunegaru are statutul de profesor suplinitor la Şcoala 95.
 
"Conform metodologiei - cadru privind mobilitatea cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar, pentru anul şcolar 2017-2018, aprobată prin OMENCŞ cu nr. 5739/2016, cadrele didactice titulare aflate în restrângere de activitate au prioritate pentru ocuparea posturilor publicate faţă de cadrele didactice suplinitoare, care solicită continuitatea pe post. Doamna profesoară Cristina Tunegaru are statutul de profesor suplinitor pe postul de la şcoala Şcoala Gimnazială nr. 95, sector 3. În consecinţă, acest post a fost ocupat legal, începând cu anul şcolar 2017-2018, respectiv cu data de 1 septembrie 2017, de către un profesor titular care a solicitat transferul pentru întregirea normei didactice", precizează  Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) într-un comunicat de presă transmis joi seară.
.
Potrivit ISMB, în acest context, Consiliul de administraţie al unităţii de învăţămănt nu mai poate acorda continuitatea pe postul respectiv.
 
Reprezentanţii ISMB mai spun că declaraţiile profesoarei  Cristina Tunegaru "nu corespund adevărului, sunt fără bază legală şi aduc prejudicii de imagine primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, şi Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti".
 
Profesoara de limba română Cristina Tunegaru, care a avut mai multe declaraţii critice la adresa sistemului de învăţământ, dar şi a amestecului Primăriei Bucureşti în activitatea şcolară, a anunţat, joi, pe Facebook, că a fost dată afară din şcoală, deşi nu a venit nimeni să o vadă la ore, să se intereseze de progresele elevilor ei sau să vorbească cu părinţii şi cu copiii. Ea a precizat pentru News.ro că a aflat de pe Internet că nu va mai avea ore începând cu 1 septembrie, iar când a mers pentru a-şi depune cererea de prelungire i s-a transmis că o depune degeaba.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.