Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a transmis vineri o reacţie referitoare la slujba de la Catedrala Arhiepiscopală la care au fost prezente mai multe persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Patrulele mixte de poliţişti şi jandarmi s-au deplasat în zonă, au verificat respectarea măsurilor de protecţie individuală, în ceea ce priveşte purtarea măştii de protecţie şi distanţarea socială, inclusiv oferirea de măşti de protecţie. Forţele de ordine au acţionat preventiv, informând persoanele cu privire la legislaţia actuală în ceea ce priveşte portul corespunzător al măştii de protecţie, astfel încât să acopere faţa şi gura”, a transmis IPJ Constanţa.
 
Sursa a menţionat că oamenii au fost informaţi despre măsurile dispuse în actualul context epidemiologic. 
 
„Cetăţenilor prezenţi li s-au adus la cunoştinţă măsurile dispuse în actualul context epidemiologic. Reamintim că scopul nostru nu este acela de a aplica sancţiuni, ci ca oamenii să conştientizeze riscurile la care se expun dacă nu respectă normele legale în vigoare, viaţa şi sănătatea persoanelor fiind pe primul plan. În cursul zilei de astăzi, persoanele prezente au fost atenţionate verbal. Reiterăm, pe această cale, necesitatea adoptării unui comportament responsabil”, a mai arătat IPJ Constanţa. 
 
Arhiepiscopul Tomisului a oficiat vineri, începând cu ora 8.30, Sfânta Liturghie prilejuită de praznicul Naşterii Domnului, la Catedrala Arhiepiscopală “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” împreună cu un sobor de preoţi. La eveniment au fost prezente câteva zeci de persoane care purtau mască de protecţie. Arhiepiscopul Tomisului şi ceilalţi preoţi nu au purtat masca de protecţie.
 
După slujbă, Arhiepiscopul Tomisului a împărtăşit credincioşii prezenţi la slujba religioasă, iar aceştia au fost nevoiţi să îşi dea jos pentru câteva secunde masca de protecţie. 
 
Municipiul Constanţa se află în carantină până pe data de 1 ianuarie, la ora 20.00.
 
Potrivit ordinului de carantinare, este permisă deplasarea cetăţenilor la slujbele religioase. De asemenea, acelaşi document prevede că este permisă organizarea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă doar personalul bisericesc. 
 
Totodată, prin ordinul de carantinare a fost instituită obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru persoanele care au împlinit cinci ani, atât în spaţii închise, cât şi deschise.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.