Ionuţ Nedea, fondatorul agenţiei de turism litoralulromanesc.ro a declarat miercuri că trebuie să aducem bani în ţară din turism, să exportăm servicii turistice nu doar să importăm cum se întâmplă în prezent, pentru ca sectorul turismului să participe la PIB cu aproximativ 30 de miliarde de euro. El a precizat că România avea 2,6 milioane de turişti la nivelul anului 2019, foarte puţin, şi a pierdut din ei, ajungând la 1,5 milioane în 2022, astfel că ar trebui să triplăm cifra aceasta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Asta este tema principală de participare a sectorului turistic la Produsul Interne Brut, de a ajunge la 30 de miliarde de euro, pentru că nu o putem face doar cu turişti români. Trebuie să aducem bani în ţară din turism, să exportăm servicii turistice nu doar să importăm, aşa cum facem acum, pentru că facem turism intern”, a spus Ionuţ Nedea în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News. 

Antreprenorul a precizat că Franţa este ţara cu cei mai mulţi turişti, în 2019 a avut 90 de milioane de turişti străini dar este şi ţara cu cei mai mulţi călători francezi la ei în ţară, deci este mixul perfect.

”Asta trebuie să facem şi noi, noi avem avantajul de a avea o piaţă activă de turism intern, oamenii călătoresc la mare, la munte, de aceea vedem în fiecare weekend fie pe Valea Prahovei fie pe Autostrada Soarelui aglomeraţie. Oamenii călătoresc la ei în ţară, călătoresc şi în străinătate, dar trebuie să compensăm şi cu incoming”, a explicat el.

Ionuţ Nedea a mai arătat că ”noi aveam 2,6 milioane de turişti la nivelul anului 2019, foarte puţini dar am pierdut din ei.

”Am ajuns la 1,5 milioane în 2022, deci mai avem de recuperate până la 2019 dar ar trebui să triplăm cifra aceasta pentru a putea să atingem 30 de miliarde de euro”, a arătat Nedea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.