Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, un mesaj de Ziua Internaţională a Romilor în care a făcut referire la depăşirea carenţelor sistemelor publice în privinţa modului în care sunt tratate problemele concetăţenilor noştri de etnie romă. De asemenea, Iohannis a vorbit despre eliminarea cauzelor marginalizării sociale a romilor, lucruri pe care România trebuie să le rezolve temeinic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu prilejul Zilei Internaţionale a Romilor, salut sărbătoarea etniei romilor din România, îmi exprim solidaritatea faţă de toţi cei care luptă împotriva rasismului şi sprijin demersurile care asigură deplina integrare şi apartenenţă a romilor la spectrul de valori, libertăţi, drepturi şi îndatoriri cetăţeneşti consacrate de Constituţia României. Depăşirea carenţelor sistemelor publice în privinţa modului în care sunt tratate problemele concetăţenilor noştri de etnie romă şi eliminarea cauzelor marginalizării lor sociale sunt chestiuni pe care avem responsabilitatea să le rezolvăm cât mai temeinic”, a transmis, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis.

Acesta a salutat decizia Guvernului ”de a se apleca cu seriozitate asupra dificultăţilor cu care se confruntă cetăţenii români de etnie romă”.

”Am convingerea că există în ţara noastră forţe şi iniţiative capabile să conducă spre un viitor mai bun pentru romi, a căror istorie grea le marchează multora viaţa, chiar şi în prezent. În această perioadă extrem de dificilă, în care prioritatea absolută este limitarea efectelor negative produse de epidemia COVID-19, societatea românească are nevoie de proba solidarităţii şi responsabilităţii fiecărui cetăţean, indiferent de etnie. Respectând întocmai măsurile autorităţilor, romii trebuie să fie primii care să-şi protejeze sănătatea şi viaţa familiei şi a celor apropiaţi. Doar aşa, sărbătoarea etniei romilor de astăzi, precum şi apropiata Înviere a Domnului vor putea fi izvoarele de speranţă ale acestei grele primăveri”, a mai transmis Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.