Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj luni, de Ziua Forţelor Terestre, afirmând că armata României este unul dintre pilonii pe care s-au consolidat independenţa şi suveranitatea naţională. Şeful Statului spune că militarii sunt cei care, prin jertfa lor de sânge, au făcut posibilă menţinerea unităţii indivizibile a ţării noastre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sărbătorirea Zilei Forţelor Terestre, al căror patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă, are, în acest an, o semnificaţie aparte. Centenarul Marii Uniri ne reaminteşte, mai mult ca oricând, că armata noastră este unul dintre pilonii pe care, de-a lungul timpului, s-au consolidat independenţa şi suveranitatea naţională, două dintre fundamentele statalităţii României. Militarii noştri sunt cei care, prin jertfa lor de sânge, au făcut posibilă menţinerea unităţii indivizibile a ţării noastre”, transmite Klaus Iohannis.

Preşedintele spune că România este o ţară democratică şi modernă, care are nevoie de o armată puternică pentru a-şi întări profilul în NATO şi Uniunea Europeană. De asemenea, spune Iohannis, tocmai din această cauză procesul de modernizare şi dotare cu tehnică militară pentru armată trebuie să continue.

„Apreciez în mod deosebit eforturile depuse în parcurgerea unor etape importante de instruire şi pentru atingerea unor niveluri superioare de pregătire şi capacitate combativă, împreună cu celelalte categorii de forţe, precum şi în îndeplinirea misiunilor încredinţate în ţară şi în teatrele de operaţii. România urmăreşte cu consecvenţă punerea în aplicare a deciziilor asumate la Summitul NATO de la Varşovia din 2016 şi alocă, anual, 2% din PIB pentru bugetul apărării, astfel încât armata noastră să devină mai eficientă în contracararea ameninţărilor la adresa securităţii României şi a NATO”, mai spune şeful Statului, care le urează succes militarilor şi civililor din cadrul Forţelor Terestre Române, şi succes în activitatea lor profesională.

În fiecare an de 23 aprilie este sărbătorită Ziua Forţelor Terestre Române, când în toate garnizoanele din ţară şi în teatrul de operaţii din Afganistan au loc manifestări dedicate, ce vor cuprinde expoziţii, simpozioane, vizionări de filme documentare, prezentări de tehnică, armament şi echipamente militare, exerciţii de mânuire a armamentului, ceremonii militare de depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentele eroilor, concerte ale muzicilor militare şi spectacole artistice susţinute de către formaţiile cercurilor militare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.