Klaus Iohannis a afirmat, într-un mesaj citit de consilierul Ion Oprişor în cadrul Galei de încheiere a campaniei ”Pedalăm pentru Invictus 2017”, că această campanie nu doar că a obţinut fondurile necesare pentru sprijinirea participării militarilor români răniţi în Irak şi Afganistan, ci a şi întărit noţiunile de umanitate şi solidaritate cu soldaţii care au făcut sacrificii pentru România

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pentru mine a fost o adevărată bucurie să pedalez alături de o echipă de oameni minunaţi şi motivaţi pentru un scop caritabil, sprijinirea participării la o competiţie sportivă specială, Invictus 2017, a militarilor răniţi în Afganistan şi Irak. Este datoria noastră să răsplătim sacrificiile lor, făcute pentru ţară şi pentru pace. Totodată, vreau să le transmit tuturor militarilor, eroilor noştri, un mesaj de recunoştinţă şi încurajare, vreau să ştie că au parte de susţinerea mea şi a tuturor românilor”, a afirmat preşedintele Iohannis, făcând referire la participarea sa la unul dintre evenimentele organizate în campania ”Pedalăm pentru Invictus”.

Şeful statului i-a felicitat atât pe organizatorii campaniei, cât şi pe cei care au făcut donaţii.

”Campania «Pedalăm pentru Invictus» a atins şi un alt scop, în afară de cel financiar care este extrem de important: a întărit noţiunile de solidaritate şi umanitate. Toţi cei care au susţinut această campanie în diverse moduri au înţeles de fapt că avem nevoie să fim împreună. Fără îndoială, campania dumneavoastră pune în valoare exemplul de curaj şi determinare oferit de militarii care se antrenează pentru competiţiile sportive de anul viitor. Ei ne oferă cea mai sinceră lecţie de viaţă, ne demonstrează că nimic nu poate slăbi dorinţa şi puterea de a lupta. Le sunt recunoscător şi pentru acest izvor de inspiraţie”, a mai spus Iohannis.

Campania „Pedalăm pentru Invictus 2017” a fost demarată de Asociaţia Povestaşii şi Invictus România. Scopul campaniei a fost strângerea de fonduri pentru a-i sprijini pe militarii români răniţi în teatrele de operaţii din Afganistan să participe la Jocurile Mondiale Paralimpice – Invictus care se vor desfăşura în Canada. La evenimentul organizat pe 22 septembrie a participat şi Klaus Iohannis care a pedalat pe bicicletă alături de cei care s-au implicat în organizare şi de personalităţi ale vieţii publice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.