Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că Strategia privind vaccinarea anti-COVID va fi aprobată de Guvern, probabil vineri, apoi în CSAT, cel mai probabil miercuri. Ulterior, documentul va fi explicat populaţiei şi se vor face toate informările necesare. ”Am înţeles că sunt oameni sceptici”, a afirmat Iohannis, precizând însă, că, odată ce va exista un vaccin aprobat vor exista toate informaţiile necesare, iar scepticismul românilor va scădea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, despre strategia de vaccinare anti-Covid şi a afirmat: ”Am discutat aceste chestiuni cu premierul şi ministrul Sănătăţii şi s-a decis ca această Strategie de vaccinare să fie aprobată în Guvern, în prima şedinţă, care va avea probabil şedinţă vineri, iar apoi să fie luată în discuţie în CSAT, probabil miercuri. Rămâne foarte în detaliu de stabilit”. 
 
”După ce se aprobă strategia în Guvern, ea va fi făcută publică. Va rămâne o perioadă în care cei de la MS vor explica cum e făcută şi gândită strategia. După ce va fi aprobată în CSAT voi mai face şi eu nişte referiri”, a completat preşedintele. 
 
Şeful statului s-a referit şi la persoanele care privesc cu scepticism vaccinarea. 
 
”Eu am înţeles că sunt oameni sceptici în ceea ce priveşte vaccinarea, am înţeles că sunt chiar şi persoane din zona medicală care sunt sceptice, dar prin această campanie şi prin procedurile de punere în circulaţie a acestor vaccinuri, datele vor deveni mult mai clare. Sunt convins că, pe măsură ce campania de vaccinare va avansa, informaţiile vor veni, vor fi verificate pentru că, pe măsură ce se vor vaccina milioane şi milioane de oameni pe tot globul, vom avea foarte repede date medicale concludente, acest scepticism sunt convins că va scădea şi tot mai mulţi români vor înţelege că aceasta este metoda prin care s epoate stiopa pandemia şi alta nu-i”, a afirmat Iohannis. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.