Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că a cerut INSP o analiză a pandemiei în oraşele carantinate, iar rezultatele arată că, din 20 noiembrie, există o tendinţă de scădere. ”Nu am învins virusul. Măsurile rămân în vigoare”, a afirmat Iohannis. ”

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am analizat cu precădere măsurile privind carantina zonală şi am solicitat INSP o analiză privind evoluţia epidemiei în oraşele şi municipiile carantinate.

Datele relevă că, începând cu 20 noiembrie, la nivel naţional se observă o tendinţă de scădere a infecţiei cu SARS-COV-2. Acest lucru se reflectă atât în numărul de cazuri săptămânare, cât şi în media zilnică a numărului de cazuri şi a ratei de pozitivare a probelor”, a declarat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit şefului statului, ”sunt date concrete care arată că măsurile luate de autorităţi au fost corecte”.

”Nu am învins virusul. Măsurile rămân în vigoare. Sănătatea românilor este pe primul loc şi orice relaxare prematură pereclitează rezultatele obţinute”, a afirmat şeful statului.

Acesta prezintă date cu privire la evoluţia pandemiei în mai multe dintre municipiile carantinate şi a afirmat că nu are intenţia de a promova ”un lockdown” după alegeri.

”Lockdown-ul nu se întâmplă”, a afirmat Iohannis.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.