Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat luni legea Lege privind aprobarea ordonanţei de urgenţã a Guvernului 59/2020 pentru stabilirea unor măsuri suplimentare în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, informează Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actul normativ are ca obiect de reglementare aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 59/2020, care prevede stabilirea unor măsuri suplimentare de protecţie socială în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, constând în continuarea acordării, pe toată perioada stării de urgenţă, a concediului şi a indemnizaţiei lunare pentru persoanele beneficiare ale concediului pentru îngrijirea copilului cu dizabilităţi până la împlinirea vârstei de 7 ani, prevăzut de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.111/2010.

Totodată, este vizată acordarea, pe toată perioada stării de urgenţă, a concediului de acomodare şi a indemnizaţia lunare prevăzute la art.50 din Legea nr.273/2004. De asemenea, se urmăreşte reglementarea menţinerii, în perioada de izolare preventivă, la locul de muncă sau în zone special dedicate în care nu au acces persoane din exterior pentru o perioadă de 14 zile, urmată ciclic de o perioadă de izolare preventivă la 3/3 domiciliu, a drepturilor salariaie, la nivelul avut în luna anterioară decretării stării de urgenţă, pentru personalul prevăzut la art.10 din Ordonanţa militară nr. 8/2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.