Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi, la campania ”Pedalăm pentru Invictus 2017”, care îşi propune să sprijine militarii români răniţi în Afganistan să ajungă la Jocurile Mondiale Paralimpice din Canada, şi a mers cu bicicleta. El a fost întrebat după eveniment dacă s-a antrenat pentru a participa şi a răspuns negativ, pentru că aceasta este "starea sa naturală".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 "A fost excelent. Am aflat de această iniţiativă şi cred că am stat doar câteva secunde să judec şi m-am oferit să particip. (...) Mi-a făcut mare plăcere să pedalez pentru eroii noştri militari răniţi în Afganistan, care vor să participe la o competiţie sportivă specială, Invictus, în 2017 şi sper că după aceea la încă multe ediţii. (...) Mi se pare extraordinară această putere de a continua. Acesta a fost motivul principal pentru care am participat astăzi, ca să le arăt că văd aceste lucruri şi că ţin la ei. Ţin la toţi militarii noştri care sunt în diverse teatre de operaţii şi vreau să ştie că mă gândesc la ei. În fine, am pedalat, am mers cu bicicleta, este un lucru foarte bun, foarte sănătos şi în România, vă spun, avem nevoie de mai mult sport", a spus Iohannis.

El a pedalat trei ture în cadrul evenimentului.

Întrebat dacă s-a atrenat pentru a participa, Iohannis a răspuns negativ şi a adăugat: "Asta este starea mea naturală".

Întrebat cât de des face sport, Iohannis a spus că de fiecare dată când timpul îi permite. "Câteodată am seara o oră liberă şi atunci fac un pic de mişcare. Se întâmplă să am în weekend o jumătate de zi şi atunci, dacă vremea îmi permite, ies cu bicicleta şi, mai rar, se întâmplă să am o zi întreagă şi atunci merg la munte", a explicat şeful statului.

Întrebat despre benzile pe care le avea pe genunchi când a urcat pe Vârful Negoiu, Iohannis a spus că s-a creat "o întreagă dezbatere" în jurul lor şi nu îşi explică de ce.

"Sunt bine, pot să mai pedalez şi pot să mai urc pe munte. Explicaţia este simplă: acele benzi ajută atunci când există un foarte mic deranj. Dar dacă am ajuns pe vârful Negoiu cu acele benzi, cred că arată că e Ok.", a spus el.

Campania „Pedalăm pentru Invictus 2017” a fost demarată de Asociaţia Povestaşii şi Invictus România. Scopul acestui eveniment este strângerea de fonduri pentru a-i sprijini pe militarii români răniţi în teatrele de operaţii din Afganistan să participe la Jocurile Mondiale Paralimpice – Invictus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.