Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a afirmat, miercuri, că se estimează o creştere mai rapidă a numărului de cazuri decât în valurile anterioare ale pandemiei, din cauza tulpinii Delta. Mihăilă a precizat, însă, că nu se poate estima data la care incidenţa de 6 la mie, moment în care unităţile de învăţământ vor trece în online, la fi atinsă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne aşteptăm ca numărul de infectări să crească mai repede decât în valurile anterioare. Nu putem estima o dată când incidenţa de 6 la mie va fi depăşită”, a declarat, miercuri, Ioana Mihăilă, într-o conferinţă de presă.  

”Nu avem o dată exactă, specialiştii să facă calculele, am primit 2 scenarii de la INSP. Arată că vor fi creşteri pe la mijlocul lunii septembrie, ajungându-se în scenariul cel mai rău posibil la 4.000 de cazuri spitalizate, între mijlocul şi finalul lunii septembrie”, a adăugat ministrul Sănătăţii.  

Potrivit acesteia, în prezent sunt puţine localităţi în care incidenţa este crescută şi este vorba, în general, despre localităţi mici.  

”Doar comuna Margău din Cluj avea incidenţa peste 6 la mie”, a afirmat Mihăilă.  

La ultima raportare, cea de marţi, incienţa la nivel naţional era de 0,46 la mie. 

Potrivit deciziei autorităţilor, la rata de infectare de 6 la mie într-o localitate elevii vor face cursuri online. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.