Fostul ministru USR al Sănătăţii Ioana Mihăilă susţine că adoptarea Legii Certificatului Verde a devenit azi o chestiune de datorie morală, în condiţiile în care valul al cincilea al epidemiei COVID-19 este aproape o certitudine în Europa, iar în România, peste 16.000 de persoane nevaccinate şi netestate au intrat în carantină, la sosirea în ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Adoptarea Legii Certificatului Verde a devenit azi o chestiune de datorie morală. Majoritatea parlamentară PNLSD trebuie să adopte de urgenţă Legea Certificatului Verde în România. Valul al cincelea al epidemiei COVID-19 este aproape o certitudine, mai ales în condiţiile în care varianta Omicron se răspândeşte în Europa, iar în România, peste 16.000 de persoane nevaccinate şi netestate au intrat în carantină, la sosirea în ţară, în ultimele zile”, a scris, marţi, pe Facebook, Ioana Mihăilă.  

Fostul ministru al Sănătăţii afirmă că, dincolo de datoria faţă de sănătatea publică, ”Guvernul PNLSD are şi o datorie morală faţă de societate”.  

”Adoptarea Legii Certificatului Verde este cel mai bun răspuns la evenimentele nefericite de la Palatul Parlamentului. Sănătatea publică şi democraţia nu pot fi luate ostatice de nimeni. Domnule Rafila, domnule Ciolacu, aţi vorbit de asumarea răspunderii pe acest proiect. Ce mai aşteptaţi? E momentul să arătaţi că vă asumaţi răspunderea pentru binele acestei ţări”, a mai scris Mihăilă.  

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a afirmat, marţi, că nu înţelege de ce s-a creat agitaţie în jurul asumării răspunderii de către Guvern pentru certificatul verde, atâta timp cât în Executiv nu a existat o astfel de discuţie.  

Copreşedintele AUR, George Simion, a declarat, marţi, într-o intervenţie la Antena 3, că, în urma unei discuţii pe care a avut-o cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu şi cu preşedintele PNL, Florin Cîţu, ”nu va exista o asumare a răspunderii Guvernului pe proiectul certificatului COVID-19”, aceasta fiind o ”victorie a protestului de la Parlament”. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.