Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă din judeţele vizate de avertizările meteorologilor s-au întrunit deja sau urmează să se întrunească, pentru a adopta deciziile necesare gestionării eventualelor situaţii de urgenţă. CJSU Arad a anunţat deja că au fost dispuse măsuri, chiar dacă subprefectul judeţului, Marius Sulincean, speră ca efectele furnunii să nu producă pagube însemnate. În cea mai mare parte a ţării, unde este cod emis de meteorologi, structurile ISU au transmis mesaje de avertizare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă din judeţele vizate de avertizările meteorologilor au fost convocate pentru a adopta deciziile necesare gestionării eventualelor situaţii provocate de furtună.  

CSJU Arad a anunţat deja că a fost adoptată Hotărârea nr. 50 care prevede numeroase măsuri:  

a. Activarea grupelor operative; 

b. Prealetarea turelor libere pentru a se prezenta în timp cât mai scurt la sediile tuturor subunităţilor de pe raza Judeţului Arad, ridicarea capacităţii operaţionale de intervenţie şi asigurarea unei ture de serviciu suplimentare în subunitate; 

c. Verificarea mijloacelor specifice de intervenţie; 

d. Prealertarea serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă si menţinerea permanentă a legăturii cu ISU pentru comunicarea aspectelor de interes operativ; 

e. Avertizarea populaţiei prin intermediul mesajelor de tip Ro-Alert, cu repetarea transmiterii mesajului la ora 14.00. 

”Sperăm ca furtunile aşteptate pentru această după-amiază să nu provoace mari pagube, însă este de datoria instituţiilor reprezentate în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi în comitetele locale să fie pregătite şi să îşi crească în mod corespunzător capacitatea de intervenţie. Fac un apel tuturor reprezentanţilor instituţiilor publice din judeţ, inclusiv primarilor şi personalului din serviciile edilitare ale primăriilor, chiar dacă este sâmbătă, să acţioneze cu promptitudine în caz de nevoie şi să vină rapid în sprijinul populaţiei sau al cadrelor ISU”, a declarat subprefectul judeţului Arad, Marius Sulincean. 

La rândul lor, reprezentanţii ISU Arad au anunţat că, începând cu ora 14.00, din ordinul inspectorului şef, o tură liberă de la fiecare subunitate se va prezenta la serviciu pentru suplimentarea cu încă 150 de pompierii a forţelor care sunt în serviciul astăzi.

Majoritatea structurilor ISU din judeţele vizate de avertizarea cod roşu sau cod portocaliu au anunţat deja că au fost emise mesaje de avertizare a populaţiei.  

Meteorologii au emis, sâmbătă, o avertizare cod roşu de intensificări puternice ale vântului şi instabilitate atmosferică deosebit de accentuată, valabilă pentru judeţele judeţele Caraş-Severin, Timiş, Arad şi Bihor. 

Cea mai mare parte a ţării este, însă, sub avertizare cod portocaliu sau cod galben. 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.