Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, l-a primit, joi, la sediul Ministerului Apărării Naţionale pe însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, David Muniz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Principalele teme de pe agenda de discuţii au constat în detalierea priorităţilor de cooperare bilaterală în domeniul apărării şi discutarea provocărilor actuale de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul recentelor evoluţii din regiune şi în concordanţă cu priorităţile strategice ale SUA subliniate în Strategia Naţională de Securitate şi Strategia Naţională de Apărare recent publicate de guvernul american”, a transmis, joi, Ministerul Apăerării, într-un comunicat de presă.  

Potriviot documentului citat, pe parcursul întâlnirii, demnitarul român a reliefat soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral şi importanţa acestuia în cadrul procesului de modernizare a Armatei României. 

”De asemenea, a mulţumit partenerului american pentru nivelul foarte bun al colaborării la nivel operaţional, instruirea în comun contribuind la creşterea interoperabilităţii între forţele armate ale celor două ţări. Ministrul Tîlvăr a subliniat importanţa Mării Negre pentru securitatea euro-atlantică şi a transmis aprecieri faţă de angajamentul SUA pentru securitatea regiunii, prin creşterea prezenţei militare în România şi prin sprijinirea deciziilor la nivel aliat pentru consolidarea posturii de apărare şi descurajare în mod unitar pe întregul flanc estic aliat”, a mai transmis MApN.  

  

  

  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.