Ministra Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse Natalia Intotero a precizat, referitor la cazul un băieţel din judeţul Gorj care ar fi fost vândut pentru câteva sute de lei şi dus în Germania, în urma căruia DIICOT a demarat o anchetă, că „săptămâna viitoare, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie va efectua o deplasare de urgenţă în Germania, unde va sta de vorbă cu autorităţile germane în vederea repatrierii, într-un timp cât mai scurt, a minorului care acum este în grija lor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Eu am fost ieri (joi – n.r.) să mă asigur că fraţii minorului care acum se află în Germania sunt bine îngrijiţi de statul român, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Alături de directorul DGASPC Gorj, m-am deplasat ieri pentru a mă întâlni cu aceştia. E vorba de un minor de doi ani şi jumătate şi de o minoră opt ani. Am discutat cu asistenţii maternali. Am fost în prezenţa psihologilor. M-am asigurat că ei beneficiază şi vor beneficia în continuare de sprijin din partea psihologilor şi că sunt foarte bine îngrijiţi. Este un dosar instrumentat de DIICOT. DIICOT a fost sesizat de DGASPC, în urma unei solicitări din partea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, venită de la autorităţile de protecţie socială din Germania pentru a furniza mai multe date cu privire la situaţia minorului în cauză din România”, a afirmat Natalia Intotero, într-o intervenţie telefonică, vineri, la Antena 3 CNN.

Ea a adăugat că „există mai multe speculaţii în acest sens”, chestionată despre faptul că se vorbeşte despre folosirea unei procure false, poate şi de implicarea mai multor angajaţi ai statului şi că există acuzaţii că acest copil ar fi fost vândut de tată în Germania, dacă se conturează această ipoteză din verificările făcute până acum.

„Există mai multe speculaţii în acest sens. Ceea ce pot eu să vă spun este că autorităţile statului, prin DGASPC şi DIICOT, au reacţionat cu promptitudine. Vreau să mulţumesc celor de la DIICOT pentru implicare, seriozitate şi profesionalism. Ce pot să vă mai spun e că, săptămâna viitoare, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (Rareş-Petru Achiriloaie – n.r.) va efectua o deplasare de urgenţă în Germania, unde va sta de vorbă cu autorităţile germane în vederea repatrierii, într-un timp cât mai scurt, a minorului care acum este în grija lor”, a completat Intotero.

Autorităţile române fac anchetă, după ce o familie din Gorj şi-ar fi vândut unul dintre copii, un băieţel de şase ani, care a fost scos din ţară şi dus în Germania. Suma pe care părinţii - tatăl alcoolic, iar mama cu probleme psihice – ar fi prmit-o pentru copil este de câteva sute de lei. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj i-a preluat pe ceilalţi doi copii ai familiei, aceştia fiind acum în grija unor asistenţi maternali.

Surse locale au precizat pentru News.ro că primele date din anchetă arată că băieţelul, care a împlinit şase ani în luna martie a acestui an, a fost vândut pe o sumă de câteva sute de lei.

Tatăl copilului este alcoolic, iar mama pare a avea probleme psihice, au constatat autorităţile care s-au deplasat la locuinţa familiei.

Acolo au fost găsiţi sora mai mare a băieţelului are ar fi fost vândut şi fratele mai mic al acestuia. Fata are opt ani, iar fratele cel mic are doi ani şi opt luni. Ambii se află acum la asistenţi maternali şi urmează un program de consiliere psihologică. Autotrităţile au cerut pentru cei doi copii şi alte investigaţii medicale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.