O întâlnire întâlnire între reprezentanţii Ministerului Educaţiei, ai elevilor, ai părinţilor şi ai sindicatelor reprezentative din învăţământul preuniversitar va avea loc, marţi, de la ora 11.00. Se va discutab despre demersurile necesare pentru adaptarea calendarelor de desfăşurare a activităţilor de final de an şi a calendarelor examenelor naţionale, în contextul generat de protestul personalului din învăţământul preuniversitar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 6 iunie 2023, începând cu ora 11.00, la invitaţia Ministrului Educaţiei, Ligia Deca, la sediul Ministerului Educaţiei va avea loc o întâlnire între reprezentanţii Ministerului Educaţiei, ai elevilor, ai părinţilor şi ai sindicatelor reprezentative din învăţământul preuniversitar, respectiv Federaţia Sindicatelor din Educaţie «Spiru Haret» şi Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ”, anunţă, marţi, Ministerul Educaţiei.

Sursa citată a precizat că ”întâlnirea are ca scop consultarea acestora asupra demersurilor necesare pentru adaptarea calendarelor de desfăşurare a activităţilor de final de an şi a calendarelor examenelor naţionale, în contextul generat de protestul personalului din învăţământul preuniversitar”.

Greva din învăţământ a intrat în cea de-a treia săptămână.

Potrivit calendarelor examenelor naţionale, Bacalaureatul ar trebui să înceapă în 12 iunie, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În 26 iunie ar trebui să înceapă probele scrise ale examenului.

Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a este programată în 19 şi 21 iunie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.