Poliţiştii vor avea acces nelimitat în SUMAL 2.0 pentru a putea combate efficient tăierile ilegale de arbori, dar şi transporturile ilegale de deşeuri, s-a decis, miercuri, în urma unei întâlniri dintre ministrul Mediului, Tánczos Barna, şi secretarul de stat din cadrul MAI Bogdan Despescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Colaborare interministerială pentru combaterea tăierilor ilegale, a infracţiunilor silvice şi a transportului ilegal de deşeuri. M-am întâlnit astăzi cu Bogdan Despescu, chestor general de poliţie şi secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, tema discuţiei fiind îmbunătăţirea colaborării între instituţiile subordonate MMAP şi MAI, în vederea identificării şi combaterii delictelor de mediu. În cadrul întâlnirii s-a decis acordarea de acces nelimitat în SUMAL 2.0 pentru ofiţerii şi agenţii de poliţie judiciară, dar şi lucrătorilor din departamentele pentru combaterea delictelor silvice din cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie”, a transmis, miercuri, ministrul Tánczos Barna.

Potrivit acestuia, O altă temă de discuţie în cadrul întâlnirii s-a referit la întărirea colaborării între Poliţia de Frontieră şi Garda Naţională de Mediu pentru măsuri comune de identificare a punctelor vulnerabile şi combatere a intrării, pe teritoriul României, a transporturilor ilegale de deşeuri, mascate în transporturi de materie primă pentru reciclare.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.