Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” solicită aplicarea Legii 217/2015 şi modificarea denumirii străzilor „Ion Antonescu”. Instituţia a cerut, între altele, primăriei Râmnicu Sărat modificarea denumirii străzii „Mareşal Ion Antonescu”, iar Serviciul urbanism a transmis că va organiza o consultare cu cetăţenii, apoi va solicita avizul Comisiei de atribuire de denumiri a judeţului Buzău şi va identifica sursele de finanţare pentru acoperirea costurilor pe care le va presupune schimbarea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În România legea 217/2015 (pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii) „se aplică prin referendum”, transmite Institutul.

După 17 ani de la OUG nr. 31/2002, aceeaşi situaţie este întâlnită la Constanţa, Mărăşeşti (Vrancea), 1 Decembrie 1918 (Ilfov), Predeal (Prahova), mai spun reprezentanţii „Elie Wiesel”.

 

 

Serviciul urbanism din Primăria Râmnicu Sărat (Buzău) a răspuns că, statistic, pe strada Mareşal Ion Antonescu sunt înregistrate cu domiciliul stabil şi deţinători de carte de identitate 53 persoane care, în situaţia schimbării denumirii străzii, ar trebui să-şi schimbe actul de identitate, şi 4 entităţi comerciale cu sediul social.

La dată de 15 aprilie 2019 erau înregistrate în evidenţe, conform actelor de deţinere a imobilelor în cauză, 24 de roluri teren şi 21 de roluri clădiri care vor fi afectate de această schimbare de denumire, a mai răspuns Serviciul urbanism.

„În prezent instituţia noastră va organiza o consultare cu cetăţenii din zonă, după care va solicita avizul Comisiei de Atribuire de Denumiri a Judeţului Buzău şi va identifica sursele de finanţare pentru acoperirea costurilor necesare schimbării denumirii străzii”.

Apoi va fi iniţiat un proiect de hotărâre privind aprobarea schimbării denumirii străzii din Mareşal Ion Antonescu în Profesor Stelian Cucu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.