Instalaţia de alimentare cu oxigen medical a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti a fost înlocuită parţial, anunţă reprezentanţii unităţii medicale, marţi, arătând că în acest fel oxigenul va ajunge în toate secţiile unităţii, cu debit şi presiune corespunzătoare, chiar şi în cazul unui consum mare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am reuşit să finalizăm acest traseu parţial de alimentare cu oxigen, care să permită îmbunătăţirea parametrilor (debit şi presiune) aferenţi instalaţiei existente. Practic, de la nivelul sursei (stocatorului) sediului central al Spitalului Judeţean au fost realizate două conducte care să asigure distribuirea unor cantităţi mari de oxigen către coloanele de repartiţie, cu respectarea tuturor normelor în vigoare. Datorită acestor conducte aparente, care permit verificarea şi intervenţia, asigurăm, cum precizam anterior, îmbunătăţirea debitului şi presiunii oxigenului, la nivel secţiilor unităţii”, a declarat Adriana Molfea, managerul SJUP, conform unei postări pe pagina de Facebook a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti.

Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, conductele vechi reuşeau cu greu să facă faţă consumului de oxigen din ultima perioadă. În acest moment, după ce specialiştii au făcut ultimele testări şi a fost pusă în funcţiune instalaţia, se asigură un flux continuu, stabil, de oxigen medical, pentru toate secţiile/ compartimentele spitalului.

Oxigenul medical este vital în tratarea pacienţilor în stare critică, dar şi a celor cu afecţiuni grave respiratorii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.